Schoolresultaten zijn niet relevant - Live Your Dreams

Live Your Dreams

Dream your life beautiful

January 20th, 2013

Schoolresultaten zijn niet relevant

Dromen, Geluk, Toekomst, Vrijheid, by Jeroen.

“Jouw schoolresultaten zijn totaal niet relevant voor het leven van de rest van jouw leven.” – Jeroen Eeman

Uw schoolresultaten zijn totaal niet relevant voor het leven van de rest van uw leven.“Wow, dat is nogal een gedurfde uitspraak”, zal je nu misschien wel denken, en het is er zo een. Maar het is ook de waarheid.
Jouw schoolresultaten ZIJN totaal niet relevant voor het leven van de rest van jouw leven, en hier is waarom:

Scholen leren je een vak dat jou een klein beetje geld zal betalen om te doen wat iemand anders zegt, wanneer hij wilt dat je het doet, waar hij wilt dat je het doet, voor hoelang hij wilt dat je het doet en voor hoeveel hij wilt dat je het doet, wat meestal het minimumloon is, en niet om te doen wat je echt wilt doen in jouw leven.

Ze trainen je voor een systeem waar zij die je trainen zelf niet in willen zitten, een systeem dat al lang niet meer werkt en elk jaar aan het krimpen is. Het grappige is dat net die mensen je in exact datzelfde systeem blijven steken en je eigenlijk aan het voorbereiden zijn op hun eigen verleden en niet op jouw toekomst, wat wil zeggen dat school eigenlijk old school is.

Maar… uiteindelijk zal het van jouw keuze afhangen of je jezelf in dat systeem laat duwen of niet. Het is jouw toekomst die ervan afhangt.
Kies wijs…

(Vertaling afbeelding: “Moderne educatie: mensen creëren die slim genoeg zijn om nauwkeurig te herhalen wat hen gezegd wordt en bevelen op te volgen, en dom genoeg om te denken dat het hen slimmer maakt dan alle anderen.”)

Back Top