De vijf spijtpunten van stervenden 3 - Live Your Dreams

Live Your Dreams

Dream your life beautiful

April 12th, 2012

De vijf spijtpunten van stervenden 3

Geluk, Toekomst, by Jeroen.

Bejaarde vol spijtWat zou jouw grootste spijtpunt zijn als dit je laatste dag in leven was?
 
In deze post de laatste twee van de top vijf van grootste spijtpunten.
 
4. Ik wenste dat ik contact had gehouden met mijn vrienden.
 
Het gebeurt maar al te vaak dat ze zich de volle voordelen van oude vrienden realiseren tot aan hun laatste weken en het was ook niet altijd mogelijk om ze op te sporen. Velen waren zo verstrengeld in hun eigen leven dat ze over de jaren hun gouden vriendschap haden laten wegglijden. Er was zoveel diepe spijt dat men vriendschappen de tijd en moeite niet gegeven hadden die ze verdienden. Iedereen mist zijn vrienden als ze sterven.
 
Het is voor iedereen gebruikelijk dat we in ons drukke leven vriendschappen laten wegglijden. Maar als we met onze dood geconfronteerd worden, vallen alle fysieke details van ons leven weg. Mensen willen indien mogelijk hun financiƫle zaken in orde krijgen. Maar het is niet geld of status die de echte belangrijkheid voor hen inhouden. Ze willen dingen meer ten behoeve van degenen die ze liefhebben in orde te krijgen. Meestal echter zijn ze te ziek en te moe om deze taak gedaan te krijgen. Het komt op het einde allemaal neer op liefde en relaties. Dat is alles wat overblijft in de laatste weken, liefde en relaties.
 
5. Ik wenste dat ik mezelf had toegestaan gelukkiger te zijn.
 
Deze is verrassend veel voorkomend. Velen realiseerden zich tot het einde niet dat geluk een keuze is. Ze zijn blijven vastzitten in oude patronen en gewoonten. Het zogenaamde ‘comfort’ van vertrouwdheid overspoeld hun emoties, maar ook hun fysieke leven. Angst voor verandering had hen tegenover anderen, en zichzelf, laten doen alsof ze tevreden waren. Terwijl ze er diep van binnen naar verlangden om opnieuw goed te lachen en weer gekkigheid in hun leven te hebben.
 
Wanneer u op uw sterfbed ligt, is wat anderen van je denken heel ver weg van je geest. Wat heerlijk om lang voordat je sterft je te kunnen laten gaan en weer te lachen.
 
 
Het leven is een keuze. Het is JOUW leven. Kies bewust, kies verstandig, kies eerlijk. Kies geluk.

Back Top