De vijf spijtpunten van stervenden 2 - Live Your Dreams

Live Your Dreams

Dream your life beautiful

April 10th, 2012

De vijf spijtpunten van stervenden 2

Geluk, Toekomst, by Jeroen.

Werken tot je sterftWat zou jouw grootste spijtpunt zijn als dit je laatste dag in leven was?
 
In deze post de volgende twee van de top vijf van grootste spijtpunten.
 
2. Ik wenste dat ik niet zo hard gewerkt had.
 
Dit kwam van iedere mannelijke patiënt die Bronnie Ware verpleegd had. Ze misten hun kinderen hun jeugd en hun partner haar kameraadschap. Ook vrouwen hadden hier spijt van. Maar hoewel de meesten onder hen van de oudere generatie waren, zijn de meesten van hen geen kostwinners geweest. Alle mannen die ze verpleegd had hadden het meeste spijt dat ze zoveel tijd gespendeerd hadden aan de mallemolen van een of andere job.
 
Door jouw levensstijl te vereenvoudigen en ondertussen bewuste keuzes te maken, is het mogelijk dat je het inkomen dat je denkt nodig te hebben eigenlijk niet nodig hebt. En door meer plaats in je leven te creëren word je gelukkiger en sta je meer open voor nieuwe mogelijkheden die je toelaten dat inkomen toch te verdienen op een andere manier, een eenvoudigere manier die ook beter past in je nieuwe levensstijl.
 
3. Ik wenste dat ik de moed had mijn gevoelens te uiten.
 
Veel mensen onderdrukken hun gevoelens om de vrede met anderen te bewaren. Als resultaat hiervan nemen ze genoegen met een middelmatig bestaan en werden nooit wie ze capabel waren te worden. Velen ontwikkelden een ziekte die gerelateerd was aan de bitterheid en wrok die ze als gevolg hiervan droegen.
 
Anderen hun reacties kunnen we niet controleren. Maar alhoewel mensen in eerste instantie zullen reageren als je je manier van praten verandert door eerlijk te zijn, Zal de relatie echter naar een heel nieuw, hoger en gezonder niveau getild worden. Het is dit, of het bevrijdt je leven van die ongezonde relatie. In elk geval win jij.

Back Top